Köszöntük weboldalunkon!

Berkenye

Vendégház

Családunk minden tagja szívvel, lélekkel azon fáradozik, hogy aki eljön hozzánk, vendégként érkezzen és barátként távozzon!

Látnivalók
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: skype

Látnivalók

Berkenye és a Börzsöny rengeteg látnivalót kínál az ideérkezők számára. Várak, források, kilátók gyalogosan, tömegközlekedéssel, de akár gépkocsival is megközelíthetők!

Berkenye

A 650 lelket számláló, 300 éves múlttal rendelkező német nemzetiségű falu Nógrád megyében a Börzsöny hegység lábánál fekszik. Az erdőkkel körbevett terület és a tiszta hegyi levegő a kirándulók kedvelt célpontja.

Berkenye Nógrád megye egyik legszebb, legrendezettebb faluja, melynek nemcsak környezeti adottságai kiválóak, de az épített öröksége is figyelemre méltó.

A túlnyomórészt sváb lakosság tisztaság és rendszeretete visszatükröződik az egész településen. Rendezett porták, házak előtt virágok díszítik a falut.

Berkenye Falumúzeum

1995-ben helyi gyűjtésű múzeum, tájház került berendezésre be egy egykori német parasztházban, a használati tárgyak és munkaeszközök megőrzésére, melyek mindegyike elmúlt száz éves.

Az 1850-es évekből származó épület keskeny, hosszú-gangos, faoszlopos, a régi építészet minden jellegzetességét magán viselő parasztház.

Múzeumvezető: Schmidt József
Cím: 2641 Berkenye Petőfi u. 17.
Nyitva tartás: Előzetes bejelentkezés alapján
Tel.: 20/356-21-97

Nógrád vára

A nógrádi vár az Ipoly folyó által félkörívbe fogott Börzsöny belsejében megbújó Nógrád község névadó vára, amely a környező vidékből hatvan méterre kimagasodó, nagy területű fennsíkot koronázza.
A 11. század várépítkezéseinek megfelelően fagerendákból alkotott, kazettás szerkezetű, majd földdel töltött várfalak jelentették a védelem erejét. Így épülhetett a nógrádi ispánsági vár is.

Drégely vár

Drégely vára egy vár a Börzsöny északi részén, Drégelypalánk és Nagyoroszi községektől egyforma távolságra, a zöldellő hegyek egyik 444 méter magas sziklacsúcsán.

Történelmi múltja egészen a török időkig nyúlik vissza, abba az időbe, amikor a nemzet élet-halál harcát vívta a pogány törökkel.